Рицк Броида

Кликните да бисте видели само што проширења побољшавају Фирефок, тако да додаци додају додатну доброту оперативном систему Виндовс КСП Медиа Центер Едитион (МЦЕ).

За неупућене, МЦЕ нуди ДВР и друге мултимедијалне функције умотане у атрактиван интерфејс од 10 стопа. Наоружани каучем и даљинским управљачем можете снимати ТВ емисије, паузирати ТВ уживо, прегледавати презентације фотографија, слушати музичку колекцију, подешавати ФМ радио станице и тако даље.

Неизмјерно сам заљубљен у МЦЕ. То је онај Мицрософтов производ који сматрам савршено савршеним, зато је срце мог система кућне забаве.

Помоћу ових осам додатака, од којих је већина бесплатна, можете да испробате свој МЦЕ рачунар као никада до сада.

Илустрација за чланак под називом „8 убица Виндовс Медиа Центер додаци

МЦЕ Цустомизер 2005 (Бесплатно)

Дизајниран посебно за МЦЕ 2005, МЦЕ Цустомизер вам омогућава да подесите ОС према садржају вашег срца. Можете да промените интервале прескакања унапред и назад назад; подигните или спустите "паддинг" на ТВ снимању; бирајте различита имена датотека за снимање; сакривање или приказивање ставки менија Старт; прилагодите распоред за преузимање програмског водича; и још много тога. Они који воле да се нађу, сматрат ће да је ово кључни додатак. Само бих волео да је програмер дао нека упутства, јер нека од поставки нису саморазумљива.

Илустрација за чланак под називом „8 убица Виндовс Медиа Центер додаци

МЦЕ Портал Басиц (Бесплатно)

Редовни посетиоци Ми МСН или Ми Иахоо знају све о порталима: То су веб локације које обједињују персонализоване вести, временску прогнозу, РСС фидове и друге информације. Портал МЦЕ доноси ову идеју МЦЕ-у, дајући вам све то плус игре, времена филма, листе ресторана, чак и дневни хороскоп. Морате да користите веб локацију програмера да бисте додали РСС фидове - врсту гњаваже - али у супротном је ово чисто портал портало.

мцеВеатхер (Бесплатно)

Наравно, могли бисте само гурнути главу кроз прозор, али тада бисте морали да сиђете с кауча. МцеВеатхер Цхристопх Буенгер додаје временске податке у реалном времену на интерфејс МЦЕ. Само инсталирајте додатак, идите на екран Више програма и изаберите Време. Након што одаберете свој град и склоности, моћи ћете да видите тренутне временске услове (температура, влажност, УВ индекс и тако даље), десетодневну прогнозу, па чак и сателитске снимке.

МСН Ремоте Рецорд (Бесплатно)

Заборавили сте да поставите снимак пре него што сте отишли ​​на одмор? Нема проблема: само се упутите на било који рачунар повезан са веб-ом. Помоћу МСН Ремоте Рецорд-а можете заказивати снимке са било којег места. Требаће вам .НЕТ Пасспорт налог који можете добити бесплатно ако га већ немате. Затим се упутите у одељак „Спотлигхт“ на мрежи вашег Медија центра и изаберите МСН Ремоте Рецорд Сервице. Пратите упутства да бисте све конфигурисали. Када све завршите, пронађите други рачунар и сурфајте до МСН ТВ-а. Пријавите се и моћи ћете да закажете снимке. Чак сам видео како људи то раде са џепног рачунара!

Илустрација за чланак под називом „8 убица Виндовс Медиа Центер додаци

Моји филмови 2 (Бесплатно)

Сваки пут када уметнете ДВД филм, Ми Мовиес 2 га индексира. Преузима се опис, насловница, информације о глумцу, МПАА оцена и све те добре ствари. Али чак и боље од тога, додатак може аутоматски копирати филмове на ваш чврсти диск (мада вам је потребан дешифратор као што је АниДВД или ДВД43). Ово је изванредно за моју децу, јер они могу одабрати било који филм за гледање само просијавањем корица - и заправо не морају додиривати (или огребати даље од поправке) ДВД-а. Свако ко је ценио Адамов недавни туториал скидања ДВД-а ће ценити ову могућност МЦЕ.

Сличица прегледа чланка
Хацк Аттацк: ДВД рипс с једним кликом

Аутор Адам Пасх

МиТВ ТоГо

(30 УСД)

Можете да користите Виндовс Медиа Плаиер да бисте копирали снимљене ТВ емисије и филмове на преносни уређај, али поступак је замишљен и у великој мери недокументиран. Шта више, не можете то учинити са кауча. Прокуреов МиТВ ТоГо (који је недавно купио Рокио; нова верзија је предстојећа) чини га једноставним, омогућавајући копирање снимљеног садржаја на паметни телефон иПод, ПСП, Поцкет ПЦ или Виндовс Мобиле. Изабрали сте једно од четири доступна подешавања квалитета репродукције; руководи свим потребним конверзијама. МиТВ ТоГо кошта 30 долара; по мом мишљењу вреди сваке пени.

ТВТониц (Бесплатно)

Помоћу ТВТониц-а можете се претплатити на готово било који видео подцаст. Овај додатак садржи мноштво унапред програмираних „канала“ за почетак, укључујући и ексклузивни садржај. ЦартоонЦов, на пример, игра класичне цртане филмове, док АП вести повезане са АП пружају вести за целокупни екран. Мало је чудан начин на који ТВТониц преузима видео на ваш рачунар уместо да га преноси, али претпостављам да је то начин да пружи свиленкасто глатки видео преко целог екрана. Ова ствар је остварење сна ТВ наркомане. И то бесплатно. Бесплатно!

Иоугле (Бесплатно)

Иоугле доноси не само ИоуТубе видео снимке на кауч, већ и Гоогле Видео, Гроупер и ДивКс Стаге 6. Волео бих да вам кажем више о томе, али ... Ментос ... Боца од кокса ... не може да се заустави ... гледам ...

Који МЦЕ додаци љуљају ваш свет? Јавите нам у коментарима!

Рицк Броида , нови придружени уредник Лифехацкера, моли се да Виста не уништи Медиа Центер.

Препоручујемо Едитор Цхоице